Fördelar med ingefära

Ingefära borde vara allas bästa vän. Denna svårskalade knöl med lite speciell smak borde finnas med i matlagningen eller i vara i frukost shoten, varje dag i resten av allas våra liv. I många kulturer har ingefäran använts i århundraden, just på grund av deras helande egenskaper medan den i Sverige kanske inte är den mest populäraste roten. Men vi har trots allt missat det allra bästa med ingefäran, det finns helt enkelt mängder med fördelar med att äta ingefära och nedan listas några av dem. 

Immunförsvaret och hälsan

Tillhör man de som blir sjuka var och varannan dag så innebär det att ditt immunförsvar behöver stärkas. Ingefära är toppen för just detta. Antiinflammatoriska effekter har gått att hitta i ingefära och genom att till exempel dricka en ingefärsshot varje morgon så får immunförsvaret sig en rejäl boost. Gingerol är också en substans i ingefära, substansen har visat sig kan minska risken för diverse infektioner. På grund av dess inflammatoriska egenskaper kan ingefäran användas med positivt resultat på sjukdomar såsom artrit, fibromyalgi, kronisk trötthet och diverse ledsjukdomar. Vid intag av ingefära varje dag kan du också sänka kolesterolvärdet och det behövs inte mycket, 3 gram per dag av ingefära gör att halterna av kolesterol sänks betydligt.

Ingefära för kvinnor

Speciellt för kvinnor har ingefäran setts ha extra många fördelar. Till exempel sägs ingefäran lindra kraftigt illamående vid en graviditet, det kan värma upp kalla fötter, lindra mensvärk, det kan också öka libidot när du väl hamnar i klimakteriet och det kan också öka metabolismen.

ingefäran

Ingefära med fördelar för både kvinnor och män

Ingefäran kan hjälpa musklerna att återhämta sig efter exempelvis ett gym pass. Ingefäran har en sån pass effekt att ett dagligt intag lindrar en eventuell muskelvärk med ungefärliga 25%. Det sägs ha bättre effekt och vara en fördel om du dricker eller äter ingefäran på tom mage. Behöver man en extra push med viktminskningen så fungerar ingefära mycket fint. Att få i sig en frukost innehållandes ingefära bränner hela 43 kalorier extra enligt studier.

Hur få i sig och hur använda ingefära?

ingefäran te

Det finns mängder av olika sätt att få i sig ingefära. Bland annat i pulverised form, som olja, som te eller rå. Du kan i princip tillsätta ingefäran i vilken rätt du önskar. I tårtor och i kakor kan det ge en saftig och en mycket uppfriskande smak. Tillsammans med kanel, stjärnanis, gurkmeja och mjölk så har du en dryck full med positiva egenskaper. Guldmjölk som den också kallas används både för att värma upp dig själv och för att tillgodose dig de fördelar med ingefära som finns. Kristalliserad ingefära doppas med fördel i choklad för att sen avnjutas. Nyttigt och gott och helt enkelt ett perfekt tilltugg till fikat. För vem vill inte ha en nyttig dessert?

Comments are closed.